De status van vluchthaven en de afwezigheid van begrotingsperikelen in de Scandinavische landen gaven deze munten een duwtje in de rug.

Het herstel van de EUR t.o.v. de SEK lijkt vooral een horizontale consolidatiefase te worden. Een typisch patroon voor een tijdelijk herstel van de EUR t.o.v. de SEK.

Hoewel een verdere stijging tot 9,39 - 9,50 SEK voor 1 EUR niet uit te sluiten is, blijft de boodschap van deze grafiek duidelijk.

En deze boodschap luidt dat de stijging van de EUR t.o.v. de SEK slechts een tijdelijk fenomeen is. Bijgevolg is elke koersdaling van de Zweedse munt een aankoopmoment.

De structurele trend blijft volgens Leleux namelijk wijzen op een verdere versterking van de SEK!

De status van vluchthaven en de afwezigheid van begrotingsperikelen in de Scandinavische landen gaven deze munten een duwtje in de rug. Het herstel van de EUR t.o.v. de SEK lijkt vooral een horizontale consolidatiefase te worden. Een typisch patroon voor een tijdelijk herstel van de EUR t.o.v. de SEK. Hoewel een verdere stijging tot 9,39 - 9,50 SEK voor 1 EUR niet uit te sluiten is, blijft de boodschap van deze grafiek duidelijk. En deze boodschap luidt dat de stijging van de EUR t.o.v. de SEK slechts een tijdelijk fenomeen is. Bijgevolg is elke koersdaling van de Zweedse munt een aankoopmoment. De structurele trend blijft volgens Leleux namelijk wijzen op een verdere versterking van de SEK!