Dat berichten De Tijd en L'Echo.

De liberalen en de N-VA worden steeds kregeliger over de creativiteit waarmee CD&V belastingvoorstellen spuit. "Het gaat bij CD&V niet meer om een taxshift maar om een taxdrift", wordt opgemerkt in De Tijd

Binnen de financiële kringen rijst de vraag wat de Zweedse coalitiepartners beogen met een financiële taks.

Wilt de Zweedse coalitie een symbool binnenhalen? Dan zou een forse speculatietaks kunnen worden ingevoerd, die weinig of niets oplevert. Dat zou dan minder dan 50 miljoen euro zijn. Of is het de bedoeling om echt inkomsten te putten uit de maatregelen? Dan volstaat een kleine verhoging van de roerende voorheffing, is te horen. (Belga/NS)

Dat berichten De Tijd en L'Echo.De liberalen en de N-VA worden steeds kregeliger over de creativiteit waarmee CD&V belastingvoorstellen spuit. "Het gaat bij CD&V niet meer om een taxshift maar om een taxdrift", wordt opgemerkt in De TijdBinnen de financiële kringen rijst de vraag wat de Zweedse coalitiepartners beogen met een financiële taks. Wilt de Zweedse coalitie een symbool binnenhalen? Dan zou een forse speculatietaks kunnen worden ingevoerd, die weinig of niets oplevert. Dat zou dan minder dan 50 miljoen euro zijn. Of is het de bedoeling om echt inkomsten te putten uit de maatregelen? Dan volstaat een kleine verhoging van de roerende voorheffing, is te horen. (Belga/NS)