Stournaras wijst er op dat de strenge besparingsmaatregelen het land economisch nog dieper in het dal duwen. De minister stelt dat Griekenland tijd heeft verloren door de dubbele verkiezingen die het heeft moeten organiseren, eerst in mei en vervolgens een herkansing op 17 juni.

Zal Duitsland uiteindelijk toch moeten zwichten?

Volgens premier Samaras zit Griekenland al op zijn tandvlees en kan het land zich geen verdere inspanningen veroorloven. Europa heeft echter weinig oren naar het Grieks pleidooi, waarbij vooral Duitsland zich bikkelhard opstelt ten opzichte van de Grieken.

De kans bestaat dat Duitsland uiteindelijk toch zal moeten zwichten. De Zweedse minister van Financiën Anders Borg verklaarde in een radio-interview dat er een grote kans bestaat dat Griekenland uiteindelijk niet aan zijn verplichtingen zal kunnen voldoen en op één of andere manier failliet moet gaan.

Stournaras wijst er op dat de strenge besparingsmaatregelen het land economisch nog dieper in het dal duwen. De minister stelt dat Griekenland tijd heeft verloren door de dubbele verkiezingen die het heeft moeten organiseren, eerst in mei en vervolgens een herkansing op 17 juni. Zal Duitsland uiteindelijk toch moeten zwichten? Volgens premier Samaras zit Griekenland al op zijn tandvlees en kan het land zich geen verdere inspanningen veroorloven. Europa heeft echter weinig oren naar het Grieks pleidooi, waarbij vooral Duitsland zich bikkelhard opstelt ten opzichte van de Grieken. De kans bestaat dat Duitsland uiteindelijk toch zal moeten zwichten. De Zweedse minister van Financiën Anders Borg verklaarde in een radio-interview dat er een grote kans bestaat dat Griekenland uiteindelijk niet aan zijn verplichtingen zal kunnen voldoen en op één of andere manier failliet moet gaan.