Als auteur van de best-sellers The Black Swan en Fooled by Randomness heeft Taleb zich internationale roem verworven. Recent is hij opnieuw in de belangstelling gekomen met zijn waarschuwing voor een nieuw groot onverwacht gevaar, een gevaar waar waarschijnlijk niemand van had gedacht dat het Taleb's aandacht wegdroeg.

De 'black swan' trekt namelijk aan de alarmbel voor de genetically modified organisms (GMO's), de genetisch gemodifieerde organismen, die in zijn ogen een bedreiging kunnen worden voor het leven op aarde zoals we dat nu kennen. Volgens Taleb kunnen deze GMO's zelfs een rechtstreekse bedreiging voor onze planeet vormen.

Als auteur van de best-sellers The Black Swan en Fooled by Randomness heeft Taleb zich internationale roem verworven. Recent is hij opnieuw in de belangstelling gekomen met zijn waarschuwing voor een nieuw groot onverwacht gevaar, een gevaar waar waarschijnlijk niemand van had gedacht dat het Taleb's aandacht wegdroeg. De 'black swan' trekt namelijk aan de alarmbel voor de genetically modified organisms (GMO's), de genetisch gemodifieerde organismen, die in zijn ogen een bedreiging kunnen worden voor het leven op aarde zoals we dat nu kennen. Volgens Taleb kunnen deze GMO's zelfs een rechtstreekse bedreiging voor onze planeet vormen.