Is er een zwarte oktobermaand op komst voor het goud ? Sommige analisten vrezen van wel en dit omdat het goud niet meer reageert op impulsen die de prijs vroeger meteen in beweging zouden hebben gebracht. Zo bleven de reacties op de dreiging van een militaire interventie in Syrië beperkt.

Vervolgens verplaatste de aandacht zich naar de Amerikaanse centrale bank en haar taperingplannen, waarna de politieke problemen de goudprijs evenmin in beweging kregen. Veel analisten vrezen dat in een rustigere omgeving de goudprijs opnieuw zwaar zal corrigeren.

Is er een zwarte oktobermaand op komst voor het goud ? Sommige analisten vrezen van wel en dit omdat het goud niet meer reageert op impulsen die de prijs vroeger meteen in beweging zouden hebben gebracht. Zo bleven de reacties op de dreiging van een militaire interventie in Syrië beperkt. Vervolgens verplaatste de aandacht zich naar de Amerikaanse centrale bank en haar taperingplannen, waarna de politieke problemen de goudprijs evenmin in beweging kregen. Veel analisten vrezen dat in een rustigere omgeving de goudprijs opnieuw zwaar zal corrigeren.