Dat betekent dat in de komende maanden en zelfs jaren de tering naar de nering zal gezet moeten worden. De lokale overheden zullen op vanalles en nog wat moeten gaan besparen.

Zware besparingen door staten en steden kunnen de groei van de VS-economie doen afzwakken. De maatregelen komen namelijk op een moment dat de economie het al niet makkelijk heeft.

De economische groei wordt afgeremd door de hoge werkloosheid, door de daling van de huizenprijzen en door de fors duurder geworden olie. Steeds meer economen verlagen dan ook de BBP-prognoses voor het komende kwartaal.

Dat betekent dat in de komende maanden en zelfs jaren de tering naar de nering zal gezet moeten worden. De lokale overheden zullen op vanalles en nog wat moeten gaan besparen. Zware besparingen door staten en steden kunnen de groei van de VS-economie doen afzwakken. De maatregelen komen namelijk op een moment dat de economie het al niet makkelijk heeft. De economische groei wordt afgeremd door de hoge werkloosheid, door de daling van de huizenprijzen en door de fors duurder geworden olie. Steeds meer economen verlagen dan ook de BBP-prognoses voor het komende kwartaal.