Bij Deutsche Bank zijn analisten Paul Reynolds en Mairead Smith van mening dat er veel meer op het spel staat dan alleen maar het verlies van de AAA-rating. Nederland dreigt weg te zakken naar de status van periferieland, dit op basis van de economische situatie.

In het tweede kwartaal kromp de Nederlandse economie met 0,20% en daarmee was het land de slechtste presteerder van de ganse eurozone. De werkloosheidsgraad is gestegen tot 8,70% in juli, ten opzichte van 7,50% in januari. De huizenprijzen in Nederland zijn op jaarbasis gemiddeld met 5% gedaald.

Bij Deutsche Bank zijn analisten Paul Reynolds en Mairead Smith van mening dat er veel meer op het spel staat dan alleen maar het verlies van de AAA-rating. Nederland dreigt weg te zakken naar de status van periferieland, dit op basis van de economische situatie. In het tweede kwartaal kromp de Nederlandse economie met 0,20% en daarmee was het land de slechtste presteerder van de ganse eurozone. De werkloosheidsgraad is gestegen tot 8,70% in juli, ten opzichte van 7,50% in januari. De huizenprijzen in Nederland zijn op jaarbasis gemiddeld met 5% gedaald.