Société Générale strategist Albert Edwards verwacht dat de yen in het komende jaar opnieuw zal verzwakken en dat zelfs in een versneld tempo. Uiteindelijk dreigt de Bank of Japan de controle over de munt volledig kwijt te raken en de gevolgen daarvan zullen over heel Azië voelbaar worden.

Een aantal landen zullen worden gedwongen om hun munt te devalueren en één van die landen zal China zijn. De invloed van een dergelijke scenario op de westerse economie is nog niet helemaal duidelijk maar het lijdt weinig twijfel dat de gevolgen niet van de poes zullen zijn.

Société Générale strategist Albert Edwards verwacht dat de yen in het komende jaar opnieuw zal verzwakken en dat zelfs in een versneld tempo. Uiteindelijk dreigt de Bank of Japan de controle over de munt volledig kwijt te raken en de gevolgen daarvan zullen over heel Azië voelbaar worden. Een aantal landen zullen worden gedwongen om hun munt te devalueren en één van die landen zal China zijn. De invloed van een dergelijke scenario op de westerse economie is nog niet helemaal duidelijk maar het lijdt weinig twijfel dat de gevolgen niet van de poes zullen zijn.