Lombard Street Research schat dat de reminbi nog altijd 15 tot 25% boven zijn fair value noteert. Die overwaardering heeft al op de bedrijfsresultaten gewogen, zodat de Chinese centrale bank in verleiding zou kunnen komen om de koers van de reminbi verder te laten zwakken.

Dat zou echter een verkeerde beslissing kunnen zijn, want een verdere koersdaling bij de reminbi zou een gelijkaardige katalysator kunnen worden als destijds de US subprime mortgages crisis in de Verenigde Staten. De gevolgen van die crisis zijn nog altijd niet uitgewerkt.

Lombard Street Research schat dat de reminbi nog altijd 15 tot 25% boven zijn fair value noteert. Die overwaardering heeft al op de bedrijfsresultaten gewogen, zodat de Chinese centrale bank in verleiding zou kunnen komen om de koers van de reminbi verder te laten zwakken. Dat zou echter een verkeerde beslissing kunnen zijn, want een verdere koersdaling bij de reminbi zou een gelijkaardige katalysator kunnen worden als destijds de US subprime mortgages crisis in de Verenigde Staten. De gevolgen van die crisis zijn nog altijd niet uitgewerkt.