Het is echter zeer de vraag of deze maatregel zal volstaan om de groei aan te zwengelen. Het probleem is namelijk dat een groot deel van de handel gebeurt tussen de landen uit de eurozone onderling. In dat geval speelt het natuurlijk geen enkele rol of de euro zwak dan wel sterk is.

Boven is de groei in een aantal belangrijke exportmarkten, zoals bijvoorbeeld de Verenigde Staten en de emerging markets, lager dan in deze fase van het economisch herstel normaal is. Een verzwakking van de koers van de euro zou met andere woorden grotendeels zijn doel voorbijschieten.

Het is echter zeer de vraag of deze maatregel zal volstaan om de groei aan te zwengelen. Het probleem is namelijk dat een groot deel van de handel gebeurt tussen de landen uit de eurozone onderling. In dat geval speelt het natuurlijk geen enkele rol of de euro zwak dan wel sterk is. Boven is de groei in een aantal belangrijke exportmarkten, zoals bijvoorbeeld de Verenigde Staten en de emerging markets, lager dan in deze fase van het economisch herstel normaal is. Een verzwakking van de koers van de euro zou met andere woorden grotendeels zijn doel voorbijschieten.