De economieën van landen zoals Spanje, Griekenland en Portugal zijn echter afhankelijker van binnenlandse vraag. Bovendien gaat de export van deze landen voor een relatief groot deel naar landen binnen de eurozone, zodat wisselkoersen van minder betekenis zijn.

De depreciatie van de euro zal daarom volgens NIBC Markets Roundup waarschijnlijk niet genoeg zijn om de negatieve effecten van consolidatie binnen de overheidsfinanciën op te vangen.

Het gevolg is dat deze landen het de komende tijd waarschijnlijk moeilijk blijven hebben.

Afgelopen week waren er weinig belangrijke macro-economische cijfers en ook de ECB-vergadering was niet erg verassend. De bankenstresstests in Europa overheersten daarom het nieuws. Dit bleek positief voor aandelenmarkten.

• Deze week in focus:

- ZEW-index (vandaag)

- CPI, VK (vandaag)

- Detailhandelsverkopen, VS (woensdag)

- CPI, VS (vrijdag)

- CPI, eurozone (woensdag)

De economieën van landen zoals Spanje, Griekenland en Portugal zijn echter afhankelijker van binnenlandse vraag. Bovendien gaat de export van deze landen voor een relatief groot deel naar landen binnen de eurozone, zodat wisselkoersen van minder betekenis zijn. De depreciatie van de euro zal daarom volgens NIBC Markets Roundup waarschijnlijk niet genoeg zijn om de negatieve effecten van consolidatie binnen de overheidsfinanciën op te vangen. Het gevolg is dat deze landen het de komende tijd waarschijnlijk moeilijk blijven hebben. Afgelopen week waren er weinig belangrijke macro-economische cijfers en ook de ECB-vergadering was niet erg verassend. De bankenstresstests in Europa overheersten daarom het nieuws. Dit bleek positief voor aandelenmarkten. • Deze week in focus: - ZEW-index (vandaag) - CPI, VK (vandaag) - Detailhandelsverkopen, VS (woensdag) - CPI, VS (vrijdag) - CPI, eurozone (woensdag)