Dit zou vooral het muntenpaar EURUSD, dat momenteel genoteerd staat aan 1,35 $, een duw in de rug geven en doen stijgen naar het niveau van 2009 boven de 1,51 $, wat een variatie is van meer dan 13%.

Een zwakkere dollar en het schrikbeeld van een inflationistische situatie zoals tijdens de jaren '70 en '80, zou misschien een spectaculair herstel van de koers van edele metalen kunnen veroorzaken die dan hun status als ultieme beschermingsmiddel tegen inflatie terugvinden.

De goudbelegger zou dan mikken op een eerste objectief van 1.520 $/ounce, wat een stijging is van ongeveer 20%. Op zilver zou het resultaat nog interessanter zijn met een vooruitgang van meer dan 25% tot het sleutelniveau van 26,10$/ounce.

Omdat spreken zilver is en zwijgen goud, lijkt het ons duidelijk dat de actieve beleggers de komende weken zullen volgen wat Yellen zegt en vooral wat ze niet zegt.

Dit zou vooral het muntenpaar EURUSD, dat momenteel genoteerd staat aan 1,35 $, een duw in de rug geven en doen stijgen naar het niveau van 2009 boven de 1,51 $, wat een variatie is van meer dan 13%. Een zwakkere dollar en het schrikbeeld van een inflationistische situatie zoals tijdens de jaren '70 en '80, zou misschien een spectaculair herstel van de koers van edele metalen kunnen veroorzaken die dan hun status als ultieme beschermingsmiddel tegen inflatie terugvinden. De goudbelegger zou dan mikken op een eerste objectief van 1.520 $/ounce, wat een stijging is van ongeveer 20%. Op zilver zou het resultaat nog interessanter zijn met een vooruitgang van meer dan 25% tot het sleutelniveau van 26,10$/ounce. Omdat spreken zilver is en zwijgen goud, lijkt het ons duidelijk dat de actieve beleggers de komende weken zullen volgen wat Yellen zegt en vooral wat ze niet zegt.