De stijging van de olieprijs houdt op de eerste plaats verband met de verzwakking van de dollarkoers. De markt focust zich momenteel hoofdzakelijk op de evolutie van de valutakoersen en laat macro-economische indicatoren links liggen.

Phil Flynn, analist bij PFGBest, is van mening dat op basis de recent gepubliceerde indicatoren mag worden verwacht dat de basisrente in de Verenigde Staten laag gaat blijven. Daardoor kan de dollarkoers onder druk komen te staan, waardoor de olieprijs verder kan stijgen.

Flynn verwacht dat de rente in de Verenigde Staten pas naar omhoog kan wanneer de arbeidsmarkt gaat stabiliseren. In dat verband zijn de werkloosheidscijfers van morgen belangrijk.

Die olieprijs bevindt zich momenteel aan de bovenkant van de range van 75 tot 85 dollar. Een uitbraak boven laatstgenoemd niveau zou het beeld rond de olieprijs aanzienlijk doen veranderen.

De stijging van de olieprijs houdt op de eerste plaats verband met de verzwakking van de dollarkoers. De markt focust zich momenteel hoofdzakelijk op de evolutie van de valutakoersen en laat macro-economische indicatoren links liggen. Phil Flynn, analist bij PFGBest, is van mening dat op basis de recent gepubliceerde indicatoren mag worden verwacht dat de basisrente in de Verenigde Staten laag gaat blijven. Daardoor kan de dollarkoers onder druk komen te staan, waardoor de olieprijs verder kan stijgen. Flynn verwacht dat de rente in de Verenigde Staten pas naar omhoog kan wanneer de arbeidsmarkt gaat stabiliseren. In dat verband zijn de werkloosheidscijfers van morgen belangrijk. Die olieprijs bevindt zich momenteel aan de bovenkant van de range van 75 tot 85 dollar. Een uitbraak boven laatstgenoemd niveau zou het beeld rond de olieprijs aanzienlijk doen veranderen.