De dollarkoers is ten opzichte van 1 januari nog altijd met meer dan 8% gestegen, maar vertoont duidelijk tekenen van verzwakking. Een zwakkere dollar doet twijfels reizen over het herstel van de Amerikaanse economie, herstel dat mogelijk aan kracht aan het inboeten is.

Daardoor zou de Amerikaanse centrale bank de verwachte tapering op de lange baan kunnen schuiven, wat de koers van de dollar kan ondersteunen. De meeste analisten gaan nu uit van een tapering vanaf september, maar die datum zou wel eens uitgesteld kunnen worden.

De dollarkoers is ten opzichte van 1 januari nog altijd met meer dan 8% gestegen, maar vertoont duidelijk tekenen van verzwakking. Een zwakkere dollar doet twijfels reizen over het herstel van de Amerikaanse economie, herstel dat mogelijk aan kracht aan het inboeten is. Daardoor zou de Amerikaanse centrale bank de verwachte tapering op de lange baan kunnen schuiven, wat de koers van de dollar kan ondersteunen. De meeste analisten gaan nu uit van een tapering vanaf september, maar die datum zou wel eens uitgesteld kunnen worden.