Het was al de vierde maand op rij dat de HSBC's (Flash) China Manufacturing PMI onder het niveau van 50 uitkwam en tevens ook de vierde maand op rij dat de verwachtingen niet werden geklopt. De tegenvallende index van de aankoopmanagers zette eens te meer de koers van de yuan onder druk.

De zwakkere Chinese economie dreigt een nieuwe valutaoorlog te ontketenen, want onder andere de Verenigde Staten hebben al te kennen gegeven niet te accepteren dat de koers van de yuan verder deprecieert ten opzichte van de dollar. Het kunnen spannende weken worden op de valutamarkten.

Het was al de vierde maand op rij dat de HSBC's (Flash) China Manufacturing PMI onder het niveau van 50 uitkwam en tevens ook de vierde maand op rij dat de verwachtingen niet werden geklopt. De tegenvallende index van de aankoopmanagers zette eens te meer de koers van de yuan onder druk. De zwakkere Chinese economie dreigt een nieuwe valutaoorlog te ontketenen, want onder andere de Verenigde Staten hebben al te kennen gegeven niet te accepteren dat de koers van de yuan verder deprecieert ten opzichte van de dollar. Het kunnen spannende weken worden op de valutamarkten.