Bocimar draagt 7.496.000 USD bij aan het geconsolideerd resultaat voor het derde kwartaal (2011: 36.692.000 USD). Deze bijdrage houdt rekening met een meerwaarde van 13.230.000 USD gerealiseerd op de verkoop van 5.891.035 aandelen FMG. Na deze verkopen heeft de Groep nog 24.000.000 aandelen FMG in portefeuille.

Het derde kwartaal werd gekenmerkt door verder slabakkende vrachtenmarkten in een dalende grondstoffenmarkt.

Het capesizesegment had te lijden onder het gebrek aan groei in de export van ijzererts. Het panamaxsegment werd vooral getroffen door een daling van handelsvolumes in het algemeen en de gevolgen van de droogte in de Verenigde Staten in het bijzonder.

Dit laatste heeft een belangrijke impact op de exportvolumes aan maïs, soja en tarwe. De handymax- en handysizemarkten hielden - eens te meer - beter stand, maar kenden toch ook een neerwaartse trend.

CMB krijgt nog steeds een neutraal advies

Wouter Vanderhaeghen van KBC Securities merkt op dat CMB zwakke resultaten bekendmaakt, waarbij er onderliggend een verlies was bij Bocimar wanneer de meerwaarde als gevolg van de FMG deal niet in rekening wordt gebracht. De Capesize markt is vanaf midden september wat hersteld.

Daar moet Bocimar vanwege de blootstelling aan de spotmarkt voordeel uit kunnen puren. Op basis van de belangrijkste factoren kan de NAV voor een aandeel CMB nu op 14,50 euro berekend worden. Het neutraal advies en het koersdoel van 16 euro blijft gehandhaafd.

Bocimar draagt 7.496.000 USD bij aan het geconsolideerd resultaat voor het derde kwartaal (2011: 36.692.000 USD). Deze bijdrage houdt rekening met een meerwaarde van 13.230.000 USD gerealiseerd op de verkoop van 5.891.035 aandelen FMG. Na deze verkopen heeft de Groep nog 24.000.000 aandelen FMG in portefeuille. Het derde kwartaal werd gekenmerkt door verder slabakkende vrachtenmarkten in een dalende grondstoffenmarkt. Het capesizesegment had te lijden onder het gebrek aan groei in de export van ijzererts. Het panamaxsegment werd vooral getroffen door een daling van handelsvolumes in het algemeen en de gevolgen van de droogte in de Verenigde Staten in het bijzonder. Dit laatste heeft een belangrijke impact op de exportvolumes aan maïs, soja en tarwe. De handymax- en handysizemarkten hielden - eens te meer - beter stand, maar kenden toch ook een neerwaartse trend. CMB krijgt nog steeds een neutraal adviesWouter Vanderhaeghen van KBC Securities merkt op dat CMB zwakke resultaten bekendmaakt, waarbij er onderliggend een verlies was bij Bocimar wanneer de meerwaarde als gevolg van de FMG deal niet in rekening wordt gebracht. De Capesize markt is vanaf midden september wat hersteld. Daar moet Bocimar vanwege de blootstelling aan de spotmarkt voordeel uit kunnen puren. Op basis van de belangrijkste factoren kan de NAV voor een aandeel CMB nu op 14,50 euro berekend worden. Het neutraal advies en het koersdoel van 16 euro blijft gehandhaafd.