Eisuke Sakakibara, de voormalige vice-minister van Financiën in Japan en nu professor aan de Waseda University, wijst er op dat Japan al zijn olie moet invoeren. Als gevolg van de zwakke yen wordt die geïmporteerde olie alsmaar duurder en dat is geen goed nieuws voor de bedrijven.

De afhankelijkheid van Japan van geïmporteerde olie is sinds de ramp met de kerncentrale van Fukushima in maart 2011 alleen maar toegenomen. De meeste kernreactoren in het land werden namelijk gesloten, zodat Japan met energietekorten zou geconfronteerd kunnen worden wanneer de yen te ver wegzakt.

Eisuke Sakakibara, de voormalige vice-minister van Financiën in Japan en nu professor aan de Waseda University, wijst er op dat Japan al zijn olie moet invoeren. Als gevolg van de zwakke yen wordt die geïmporteerde olie alsmaar duurder en dat is geen goed nieuws voor de bedrijven. De afhankelijkheid van Japan van geïmporteerde olie is sinds de ramp met de kerncentrale van Fukushima in maart 2011 alleen maar toegenomen. De meeste kernreactoren in het land werden namelijk gesloten, zodat Japan met energietekorten zou geconfronteerd kunnen worden wanneer de yen te ver wegzakt.