Om de vraag in de VS te stimuleren, heeft de Amerikaanse centrale bank de rente heel laag gehouden. Beleggers die een hogere rente willen, zijn dan verplicht hun geld in het buitenland onder te brengen.

Maar om dat te doen, moeten ze eerst dollars verkopen en vreemde munten aankopen. Dat zal wellicht de vraag naar die laatste doen stijgen en die munt dus doen stijgen, terwijl de waarde van de dollar gaat dalen. Bovendien drukt de VS geld, wat volgens Belfius ook zou moeten leiden tot een daling van de dollar...

Tot nu toe heeft de USD wat aan waarde verloren tegenover de munten van de groeilanden, maar tegenover de euro blijft hij vrij sterk omdat de dollar door beleggers nog steeds gezien wordt als een veilige haven.

Om de vraag in de VS te stimuleren, heeft de Amerikaanse centrale bank de rente heel laag gehouden. Beleggers die een hogere rente willen, zijn dan verplicht hun geld in het buitenland onder te brengen. Maar om dat te doen, moeten ze eerst dollars verkopen en vreemde munten aankopen. Dat zal wellicht de vraag naar die laatste doen stijgen en die munt dus doen stijgen, terwijl de waarde van de dollar gaat dalen. Bovendien drukt de VS geld, wat volgens Belfius ook zou moeten leiden tot een daling van de dollar... Tot nu toe heeft de USD wat aan waarde verloren tegenover de munten van de groeilanden, maar tegenover de euro blijft hij vrij sterk omdat de dollar door beleggers nog steeds gezien wordt als een veilige haven.