De consensusverwachting luidt dat er vorige maand 60.000 nieuwe jobs zijn bijgekomen. Dat is minder dan de 100.000 die noodzakelijk zijn om gelijke tred te houden met de aangroei van de beroepsbevolking.

Bovendien zijn er per maand 200.000 nieuwe jobs nodig om het probleem van de werkloosheid op te lossen. Momenteel zijn er ongeveer 15 miljoen Amerikanen die geen werk hebben.

Algemeen wordt verwacht dat de werkloosheidsgraad voor de derde maand op rij stabiel is gebleven op 9,60%. De werkloosheidscijfers moeten gaan duidelijk maken waarom de FED haar monetaire politiek opnieuw heeft verruimd.

De consensusverwachting luidt dat er vorige maand 60.000 nieuwe jobs zijn bijgekomen. Dat is minder dan de 100.000 die noodzakelijk zijn om gelijke tred te houden met de aangroei van de beroepsbevolking. Bovendien zijn er per maand 200.000 nieuwe jobs nodig om het probleem van de werkloosheid op te lossen. Momenteel zijn er ongeveer 15 miljoen Amerikanen die geen werk hebben. Algemeen wordt verwacht dat de werkloosheidsgraad voor de derde maand op rij stabiel is gebleven op 9,60%. De werkloosheidscijfers moeten gaan duidelijk maken waarom de FED haar monetaire politiek opnieuw heeft verruimd.