Chinese bank maakt tegenvallende resultaten bekend

Agricultural Bank of China, de op twee na grootste Chinese bank, maakte verrassend een daling van de winst bekend. Daarmee neemt de vrees toe dat de Chinese economie aan het vertragen is.

In Hong Kong verliest de Hang Seng zowat 250 punten, of ruim een vol procent. In Singapore noteert de Straits Times echter enkele punten hoger, wat overeenstemt met een winst van fracties van een procent.

Zwakke week voor Aziatische beurzen

De Japanse beurs is vanmorgen lager gesloten, met stevige verliezen bij zowel de Nikkei als de Topix. Op de andere Aziatische beurzen was het sentiment eveneens negatief, de MSCI Asia Pacific index staat driekwart procent in het rood.

Bij het slot van de handel stond de Nikkei zowat 125 punten of circa 1,25% onder het slotniveau van gisteren. Op weekbasis liet de yen de sterkste daling op weekbasis in 2012 optekenen. Maar ook voor de Aziatische beurzen was de afgelopen week tot dusver de slechtste dit jaar.

Gemengd beeld wat betreft Aziatische economie

De cijfers uit Azië gaven in de afgelopen dagen volgens Theodoor Gilissen Bankiers een gemengd beeld. De groei in China staat onder druk.

De inkoopmanagersindex, die de activiteit in het bedrijfsleven aangeeft, zakte terug tot een niveau dat krimp aanduidt. Eerder deze week verhoogde China de benzineprijs, waardoor de bestedingen toch een kleinere impuls zullen krijgen dan eerder verwacht. De terugval in binnenlandse bestedingen was al de oorzaak van de lagere index.

Japanse export herstelt

Japan daarentegen maakte volgens Theodoor Gilissen Bankiers een handelsoverschot bekend waarbij met name de industrie herstelt. Seizoensgecorrigeerde cijfers laten echter voor de 12e maand op rij een tekort zien. De export herstelt wel door de lagere koers van de yen en autoverkopen aan de VS.

Chinese bank maakt tegenvallende resultaten bekend Agricultural Bank of China, de op twee na grootste Chinese bank, maakte verrassend een daling van de winst bekend. Daarmee neemt de vrees toe dat de Chinese economie aan het vertragen is. In Hong Kong verliest de Hang Seng zowat 250 punten, of ruim een vol procent. In Singapore noteert de Straits Times echter enkele punten hoger, wat overeenstemt met een winst van fracties van een procent. Zwakke week voor Aziatische beurzen De Japanse beurs is vanmorgen lager gesloten, met stevige verliezen bij zowel de Nikkei als de Topix. Op de andere Aziatische beurzen was het sentiment eveneens negatief, de MSCI Asia Pacific index staat driekwart procent in het rood. Bij het slot van de handel stond de Nikkei zowat 125 punten of circa 1,25% onder het slotniveau van gisteren. Op weekbasis liet de yen de sterkste daling op weekbasis in 2012 optekenen. Maar ook voor de Aziatische beurzen was de afgelopen week tot dusver de slechtste dit jaar.Gemengd beeld wat betreft Aziatische economie De cijfers uit Azië gaven in de afgelopen dagen volgens Theodoor Gilissen Bankiers een gemengd beeld. De groei in China staat onder druk. De inkoopmanagersindex, die de activiteit in het bedrijfsleven aangeeft, zakte terug tot een niveau dat krimp aanduidt. Eerder deze week verhoogde China de benzineprijs, waardoor de bestedingen toch een kleinere impuls zullen krijgen dan eerder verwacht. De terugval in binnenlandse bestedingen was al de oorzaak van de lagere index. Japanse export herstelt Japan daarentegen maakte volgens Theodoor Gilissen Bankiers een handelsoverschot bekend waarbij met name de industrie herstelt. Seizoensgecorrigeerde cijfers laten echter voor de 12e maand op rij een tekort zien. De export herstelt wel door de lagere koers van de yen en autoverkopen aan de VS.