Naast het algehele positieve sentiment op de beurzen, waren er volgens Theodoor Gilissen Bankiers ook specifieke oorzaken aan te wijzen. De prijs van Brent Crude olie is samengesteld uit drie olievelden uit het Brent gebied op de Noordzee.

Eén van deze velden is momenteel gesloten wegens groot onderhoud, waardoor de productie van Brent Crude olie flink is teruggevallen. Naar verwachting zal eind september de productie van de Brent velden weer hervat worden.

Ook spanningen in Midden-Oosten spelen rol

Ook de spanningen in het Midden-Oosten rondom Syrië en de boycot van Iran speelden volgens Theodoor Gilissen Bankiers mee. Door de boycot van Iraanse olie is de export flink gedaald. Wel nemen landen als Saoedi-Arabië, Irak, Verenigde Arabische Emiraten en Koeweit een deel van deze export over waardoor de impact vermindert.

De fundamentele economische factoren blijven zwak waardoor de vraag naar olie laag blijft. Ook vanuit de opkomende markten is de vraag niet meer zo robuust. China, dat bezig was haar strategische olievoorraden te vergroten, lijkt hier minder actief mee te zijn.

De OPEC productie blijft op een hoog niveau van 32 mln vaten per dag. Ook non-OPEC landen als de Verenigde Staten en Rusland produceren momenteel veel.

Door de royale olieproductie in combinatie met een zwakke vraag naar olie kan de prijs van Brent Crude olie in de komende tijd wat dalen.

Naast het algehele positieve sentiment op de beurzen, waren er volgens Theodoor Gilissen Bankiers ook specifieke oorzaken aan te wijzen. De prijs van Brent Crude olie is samengesteld uit drie olievelden uit het Brent gebied op de Noordzee. Eén van deze velden is momenteel gesloten wegens groot onderhoud, waardoor de productie van Brent Crude olie flink is teruggevallen. Naar verwachting zal eind september de productie van de Brent velden weer hervat worden.Ook spanningen in Midden-Oosten spelen rol Ook de spanningen in het Midden-Oosten rondom Syrië en de boycot van Iran speelden volgens Theodoor Gilissen Bankiers mee. Door de boycot van Iraanse olie is de export flink gedaald. Wel nemen landen als Saoedi-Arabië, Irak, Verenigde Arabische Emiraten en Koeweit een deel van deze export over waardoor de impact vermindert. De fundamentele economische factoren blijven zwak waardoor de vraag naar olie laag blijft. Ook vanuit de opkomende markten is de vraag niet meer zo robuust. China, dat bezig was haar strategische olievoorraden te vergroten, lijkt hier minder actief mee te zijn. De OPEC productie blijft op een hoog niveau van 32 mln vaten per dag. Ook non-OPEC landen als de Verenigde Staten en Rusland produceren momenteel veel. Door de royale olieproductie in combinatie met een zwakke vraag naar olie kan de prijs van Brent Crude olie in de komende tijd wat dalen.