De Euro Stoxx 50 kon in de opening het verlies echter beperken tot iets minder dan een half procent. Telefonica moet op de cijfers bijna 3% inleveren.

De Brusselse beurs is op haar beurt lager geopend, met een verlies van bijna 1% voor de BEL 20. Er is opnieuw één opvallende daler binnen de index en dat is D'Ieteren. De trading update die het bedrijf gisteren gaf kon de beleggers allesbehalve overtuigen.

Samenvatting van het eerste kwartaal bij D'Ieteren

• Lichte daling van de geconsolideerde verkopen met 2,6 % in vergelijking met het eerste kwartaal van 2011 (-0,3 % bij constante consolidatieperimeter):

o D'Ieteren Auto: marktaandeel van 21,25 %, ten opzichte van 21,89 % over het hele jaar 2011. Stijging van de verkopen met 2,0 % (+6,5 % bij constante consolidatieperimeter);

o Belron: daling van de verkopen met 8,1 %, bestaande uit een daling van de organische verkopen met 10,6 % als gevolg van uitzonderlijk milde weersomstandigheden sinds november 2011 alsook ongunstige economische omstandigheden, een externe groei van 0,8 % en een gunstige impact van 1,7 % uit wisselkoersschommelingen.

• Daling van het courante geconsolideerde resultaat vóór belastingen, groepsaandeel, met 61,6 % (-60,6 % bij constante consolidatieperimeter), zoals verwacht.

• Rekening houdend met de huidige vooruitzichten voor zijn activiteiten en met de onzekere economische omgeving, verwacht D'Ieteren in 2012 nog altijd een daling met ongeveer 25 % van het courante geconsolideerde resultaat vóór belastingen, groepsaandeel, in vergelijking met een uitzonderlijk jaar 2011.

Emmanuel Carlier van ING merkte op dat D'Ieteren het jaar zwak is gestart, waarbij de resultaten duidelijk onder de verwachtingen bleven. Daarmee wordt nogmaals aangetoond dat de visibiliteit bij D'Ieteren eerder gering is. Carlier handhaaft het koopadvies voor het aandeel.

De Euro Stoxx 50 kon in de opening het verlies echter beperken tot iets minder dan een half procent. Telefonica moet op de cijfers bijna 3% inleveren. De Brusselse beurs is op haar beurt lager geopend, met een verlies van bijna 1% voor de BEL 20. Er is opnieuw één opvallende daler binnen de index en dat is D'Ieteren. De trading update die het bedrijf gisteren gaf kon de beleggers allesbehalve overtuigen.Samenvatting van het eerste kwartaal bij D'Ieteren • Lichte daling van de geconsolideerde verkopen met 2,6 % in vergelijking met het eerste kwartaal van 2011 (-0,3 % bij constante consolidatieperimeter): o D'Ieteren Auto: marktaandeel van 21,25 %, ten opzichte van 21,89 % over het hele jaar 2011. Stijging van de verkopen met 2,0 % (+6,5 % bij constante consolidatieperimeter); o Belron: daling van de verkopen met 8,1 %, bestaande uit een daling van de organische verkopen met 10,6 % als gevolg van uitzonderlijk milde weersomstandigheden sinds november 2011 alsook ongunstige economische omstandigheden, een externe groei van 0,8 % en een gunstige impact van 1,7 % uit wisselkoersschommelingen. • Daling van het courante geconsolideerde resultaat vóór belastingen, groepsaandeel, met 61,6 % (-60,6 % bij constante consolidatieperimeter), zoals verwacht. • Rekening houdend met de huidige vooruitzichten voor zijn activiteiten en met de onzekere economische omgeving, verwacht D'Ieteren in 2012 nog altijd een daling met ongeveer 25 % van het courante geconsolideerde resultaat vóór belastingen, groepsaandeel, in vergelijking met een uitzonderlijk jaar 2011. Emmanuel Carlier van ING merkte op dat D'Ieteren het jaar zwak is gestart, waarbij de resultaten duidelijk onder de verwachtingen bleven. Daarmee wordt nogmaals aangetoond dat de visibiliteit bij D'Ieteren eerder gering is. Carlier handhaaft het koopadvies voor het aandeel.