De evolutie van de Amerikaanse economie (die een positieve evolutie is) staat volgens professor Stefan Duchateau in schril contrast met de Eurozone waar de opeenstapeling van ontgoochelende cijfers stilaan gênant begint te worden voor Europese beleidsnemers.

De Europese Surprise index geeft immers aan dat zelfs aan de laag gespannen verwachtingen nauwelijks kan worden voldaan.

Aan de ECB zal het niet gelegen zijn, nadat deze vorige week opnieuw haar beleidsrente heeft verlaagd in een goedbedoelde poging om de geldmarkttarieven verder naar beneden te duwen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De evolutie van de Amerikaanse economie (die een positieve evolutie is) staat volgens professor Stefan Duchateau in schril contrast met de Eurozone waar de opeenstapeling van ontgoochelende cijfers stilaan gênant begint te worden voor Europese beleidsnemers. De Europese Surprise index geeft immers aan dat zelfs aan de laag gespannen verwachtingen nauwelijks kan worden voldaan. Aan de ECB zal het niet gelegen zijn, nadat deze vorige week opnieuw haar beleidsrente heeft verlaagd in een goedbedoelde poging om de geldmarkttarieven verder naar beneden te duwen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.