Het sentiment op de beurs van Wall Street wordt momenteel hoofdzakelijk bepaald door de Amerikaanse centrale bank en haar politiek van tapering. Iedereen vraagt zich af wat er zal gebeuren wanneer de FED uiteindelijk stopt met het inkopen van eigen obligaties.

In een volgende fase zou de rente moeten stijgen, maar daar valt voorlopig niet veel van te merken. Het rendement op de 10-jarige staatsobligatie is vandaag opnieuw gedaald, de obligatiesmarkten houden dus geenszins rekening met een komende rentestijging.

Het sentiment op de beurs van Wall Street wordt momenteel hoofdzakelijk bepaald door de Amerikaanse centrale bank en haar politiek van tapering. Iedereen vraagt zich af wat er zal gebeuren wanneer de FED uiteindelijk stopt met het inkopen van eigen obligaties. In een volgende fase zou de rente moeten stijgen, maar daar valt voorlopig niet veel van te merken. Het rendement op de 10-jarige staatsobligatie is vandaag opnieuw gedaald, de obligatiesmarkten houden dus geenszins rekening met een komende rentestijging.