Zwakke start op Wall Street

Wall Street is vandaag afwachtend uit de startblokken gekomen, zonder dat er van grote bewegingen sprake is. De belangrijkste indices blijven nog steeds bij het slotniveau van gisteren. Bij gebrek aan actie in de Verenigde Staten zelf, kijken veel beleggers richting Azië. Onder andere dus naar Indië.

De Indische situatie is volgens professor Stefan Duchateau enigszins eenduidiger wat betreft de verwachte houding van de pas verkozen regering, vandaar de lokale beurs op korte termijn spectaculair is hersteld.

Deze klim is vooral gebaseerd op de hoop dat het nieuwe politieke bewind meer bedrijfsgezind zal optreden en er voor zal opteren om een economische groei en jobcreatie af te dwingen die gesteund zijn op een duurzaam fundament.

Dit in groot contrast met de eerdere, kortzichtige creatie van werkgelegenheid in de overheidssector, die enerzijds een zware budgettaire last veroorzaken maar anderzijds leiden tot een onhoudbare inflatiedruk (door de inefficiënte aanwending in de overheidssector) en de regelweverij die een overheid typeert, die haar massale explosie in ambtenaren wil verantwoorden door middel van een lawine aan hinderlijke nieuwe wetgeving. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content