De voormalige voorzitter van de Amerikaanse centrale bank Greenspan liet volgens professor Stefan Duchateau zijn studiedepartement destijds het al dan niet bestaan van "irrational exuberance" op de aandelenmarkten in kaart brengen.

Hiervoor werd begin 1997 het "Fed model" ontwikkeld waarbij op lange termijn de relatieve ontwikkeling van de beurskoersen wordt afgewogen ten opzichte van de verhouding tussen bedrijfswinsten en rentetarieven.

Merk de fundamentele overwaarderingen op in 2000 en 2007 maar ook de bijzondere onderwaarderingen in 2011 en 2012, hetgeen destijds voor Duchateau de gelegenheid vormde om om posities in Amerikaanse aandelen op te bouwen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De voormalige voorzitter van de Amerikaanse centrale bank Greenspan liet volgens professor Stefan Duchateau zijn studiedepartement destijds het al dan niet bestaan van "irrational exuberance" op de aandelenmarkten in kaart brengen. Hiervoor werd begin 1997 het "Fed model" ontwikkeld waarbij op lange termijn de relatieve ontwikkeling van de beurskoersen wordt afgewogen ten opzichte van de verhouding tussen bedrijfswinsten en rentetarieven. Merk de fundamentele overwaarderingen op in 2000 en 2007 maar ook de bijzondere onderwaarderingen in 2011 en 2012, hetgeen destijds voor Duchateau de gelegenheid vormde om om posities in Amerikaanse aandelen op te bouwen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.