FED-president Yellen maakte op de meeting van vorige week volgens Belfius Bank duidelijk dat het inflatieverloop grotendeels de beslissingen van de centrale bank zal blijven sturen. Onder haar voorganger Ben Bernanke had de FED in 2013 nog een

„lijn in het zand? getrokken door te stellen dat de rentes laag zouden blijven zolang de officiële werkloosheidsgraad zich boven 6.5% bevond.

Maar daar werd in maart van afgestapt omdat de werkloosheidsgraad de afgelopen maanden sneller is gezakt dan verwacht en slechts een ruwe indicator is van de vraag/aanbod dynamiek op de Amerikaanse arbeidsmarkt en de potentiële looninflatie die daarmee gepaard gaat.

FED-president Yellen maakte op de meeting van vorige week volgens Belfius Bank duidelijk dat het inflatieverloop grotendeels de beslissingen van de centrale bank zal blijven sturen. Onder haar voorganger Ben Bernanke had de FED in 2013 nog een „lijn in het zand? getrokken door te stellen dat de rentes laag zouden blijven zolang de officiële werkloosheidsgraad zich boven 6.5% bevond. Maar daar werd in maart van afgestapt omdat de werkloosheidsgraad de afgelopen maanden sneller is gezakt dan verwacht en slechts een ruwe indicator is van de vraag/aanbod dynamiek op de Amerikaanse arbeidsmarkt en de potentiële looninflatie die daarmee gepaard gaat.