Het recente ISM cijfer voor de Amerikaanse industrie heeft volgens professor Stefan Duchateau menig analist verschrikt doen opkijken. Er werd weliswaar geen hoogvlieger verwacht, maar een terugval met 5,2 punten (dat is zeggen en schrijven 10%! ) ten opzichte van het vorige maandcijfer was een hoogst onaangename verrassing.

Uit vooruitlopende cijfers op deze belangrijke conjunctuurparameter bleek wel enige vertraging maar niets dat een dergelijke dramatische proportie liet vermoeden. De Amerikaanse aandelenbeurzen corrigeerde haar koersniveau dan ook onmiddellijk met 2 %- Een aanpassing met een orde van grootte die we al geruime tijd niet meer hadden moeten waarnemen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Het recente ISM cijfer voor de Amerikaanse industrie heeft volgens professor Stefan Duchateau menig analist verschrikt doen opkijken. Er werd weliswaar geen hoogvlieger verwacht, maar een terugval met 5,2 punten (dat is zeggen en schrijven 10%! ) ten opzichte van het vorige maandcijfer was een hoogst onaangename verrassing. Uit vooruitlopende cijfers op deze belangrijke conjunctuurparameter bleek wel enige vertraging maar niets dat een dergelijke dramatische proportie liet vermoeden. De Amerikaanse aandelenbeurzen corrigeerde haar koersniveau dan ook onmiddellijk met 2 %- Een aanpassing met een orde van grootte die we al geruime tijd niet meer hadden moeten waarnemen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.