Volgens voorzitter Ben Bernanke van de Amerikaanse centrale bank is de groei van de arbeidsmarkt momenteel nog niet voldoende om er tevreden over te zijn. Daarmee wil Bernanke onrechtstreeks zeggen dat voorlopig geen sprake is een reductie van de economische steunmaatregelen.

Impliciet kunnen we ook verstaan dat de nulrente gehandhaafd zal blijven wanneer de werkloosheid is teruggevallen onder het niveau van 6,50%. Er was al langer sprake dat de FED haar objectieven qua tewerkstelling zou optrekken. Dat is met deze dus gebeurd.

Volgens voorzitter Ben Bernanke van de Amerikaanse centrale bank is de groei van de arbeidsmarkt momenteel nog niet voldoende om er tevreden over te zijn. Daarmee wil Bernanke onrechtstreeks zeggen dat voorlopig geen sprake is een reductie van de economische steunmaatregelen. Impliciet kunnen we ook verstaan dat de nulrente gehandhaafd zal blijven wanneer de werkloosheid is teruggevallen onder het niveau van 6,50%. Er was al langer sprake dat de FED haar objectieven qua tewerkstelling zou optrekken. Dat is met deze dus gebeurd.