Het onderliggend sentiment wordt negatief beïnvloed door de Madoff-fraude. Via een variant op het Ponzi-systeem heeft David Madoff tientallen miljarden dollars kwijtgespeeld.

De industriële productie in de Verenigde Staten is minder sterk dan verwacht afgenomen. In november was er sprake van een daling met 0,60%, waar op 0,70% was gerekend.

Op jaarbasis - dus in vergelijking met november 2007 - was er sprake van een daling met 5,50%. In de verwerkende industrie - zeg maar de fabrieken - werd een daling met 1,40% opgetekend.

Het onderliggend sentiment wordt negatief beïnvloed door de Madoff-fraude. Via een variant op het Ponzi-systeem heeft David Madoff tientallen miljarden dollars kwijtgespeeld. De industriële productie in de Verenigde Staten is minder sterk dan verwacht afgenomen. In november was er sprake van een daling met 0,60%, waar op 0,70% was gerekend. Op jaarbasis - dus in vergelijking met november 2007 - was er sprake van een daling met 5,50%. In de verwerkende industrie - zeg maar de fabrieken - werd een daling met 1,40% opgetekend.