De nettowinst kan met een kwart zijn gedaald tot 287 miljoen euro, tegenover 380 miljoen euro in dezelfde periode van vorig jaar. De omzet zou anderzijds vrijwel ongewijzigd zijn gebleven op 10 miljard euro.

Nokia verliest marktaandeel in het segment van de high-end smartphones. Bovendien heeft de lancering van de N8, het nieuwe toestel waar Nokia veel van verwacht, vertraging opgelopen.

Sinds de introductie van de iPhone door Apple in 2007 heeft Nokia ongeveer tweederde van zijn marktwaarde verloren. De roep om een vervanging aan de top van het bedrijf kan sterker worden wanneer de kwartaalcijfers inderdaad gaan tegenvallen.

De nettowinst kan met een kwart zijn gedaald tot 287 miljoen euro, tegenover 380 miljoen euro in dezelfde periode van vorig jaar. De omzet zou anderzijds vrijwel ongewijzigd zijn gebleven op 10 miljard euro. Nokia verliest marktaandeel in het segment van de high-end smartphones. Bovendien heeft de lancering van de N8, het nieuwe toestel waar Nokia veel van verwacht, vertraging opgelopen. Sinds de introductie van de iPhone door Apple in 2007 heeft Nokia ongeveer tweederde van zijn marktwaarde verloren. De roep om een vervanging aan de top van het bedrijf kan sterker worden wanneer de kwartaalcijfers inderdaad gaan tegenvallen.