De Stoxx Europe 600 index opende bijna 2% lager. Griekenland kondigde zware besparingsmaatregelen aan, maar de vraag is of die nog zoden aan de dijk gaan brengen. In het land zelf groeit bovendien het verzet tegen de maatregelen.

De Brusselse beurs is vanmorgen op haar beurt flink lager geopend, met een verlies voor de BEL 20 van circa 2,50%. Daarmee krijgt de index de kaap van 2000 punten in het vizier.

Colruyt opent op de cijfers lager, dit hoofdzakelijk omdat de distributiegroep niet zo positief is over het groeipotentieel.

De Stoxx Europe 600 index opende bijna 2% lager. Griekenland kondigde zware besparingsmaatregelen aan, maar de vraag is of die nog zoden aan de dijk gaan brengen. In het land zelf groeit bovendien het verzet tegen de maatregelen. De Brusselse beurs is vanmorgen op haar beurt flink lager geopend, met een verlies voor de BEL 20 van circa 2,50%. Daarmee krijgt de index de kaap van 2000 punten in het vizier. Colruyt opent op de cijfers lager, dit hoofdzakelijk omdat de distributiegroep niet zo positief is over het groeipotentieel.