Jim Paulsen gelooft dat VS-economie wel degelijk aan de beterhand is

De twijfels over de herstelkracht van de Amerikaanse economie blijven regelmatig de kop opsteken, waarbij telkens opnieuw wordt verwezen naar het uitblijven van een overtuigend herstel op de arbeidsmarkt. De cijfers in verband met de jobcreatie in april vielen opnieuw tegen.

Jim Paulsen van Wells Capital Managment gelooft dat VS-economie wel degelijk aan de beterhand is. Nu staat Paulsen op Wall Street bekend als een onverbeterlijk optimist, maar ergens scoort hij toch wel een punt. Hij vergelijkt de huidige situatie namelijk met die van een jaar geleden.

De daling van de werkloosheidsgraad wordt toegeschreven aan het feit dat meer en meer Amerikanen zijn gestopt met het zoeken naar een job, maar daar stelt Paulsen tegenover dat de werkende bevolking vanwege de verouderde bevolking minder snel toeneemt.

In zijn visie zal de werkloosheidsgraad in de loop van dit jaar verder afnemen, om op het einde van dit jaar ergens tussen 7 en 7,50% uit te komen. Naar zijn mening bedraagt de organische groei van de jobcreatie momenteel 120 tot 150.000 jobs per maand.

De veronderstelling dat er 250.000 jobs per maand noodzakelijk zijn om de werkloosheid te doen verdwijnen, is volgens hem overdreven. Het herstel van de arbeidsmarkt is zo zwak omdat de recessie zo zwaar was.

Jim Paulsen gelooft dat VS-economie wel degelijk aan de beterhand is De twijfels over de herstelkracht van de Amerikaanse economie blijven regelmatig de kop opsteken, waarbij telkens opnieuw wordt verwezen naar het uitblijven van een overtuigend herstel op de arbeidsmarkt. De cijfers in verband met de jobcreatie in april vielen opnieuw tegen. Jim Paulsen van Wells Capital Managment gelooft dat VS-economie wel degelijk aan de beterhand is. Nu staat Paulsen op Wall Street bekend als een onverbeterlijk optimist, maar ergens scoort hij toch wel een punt. Hij vergelijkt de huidige situatie namelijk met die van een jaar geleden. De daling van de werkloosheidsgraad wordt toegeschreven aan het feit dat meer en meer Amerikanen zijn gestopt met het zoeken naar een job, maar daar stelt Paulsen tegenover dat de werkende bevolking vanwege de verouderde bevolking minder snel toeneemt. In zijn visie zal de werkloosheidsgraad in de loop van dit jaar verder afnemen, om op het einde van dit jaar ergens tussen 7 en 7,50% uit te komen. Naar zijn mening bedraagt de organische groei van de jobcreatie momenteel 120 tot 150.000 jobs per maand. De veronderstelling dat er 250.000 jobs per maand noodzakelijk zijn om de werkloosheid te doen verdwijnen, is volgens hem overdreven. Het herstel van de arbeidsmarkt is zo zwak omdat de recessie zo zwaar was.