Philippe Gijsels van BNP Paribas Asset Management stond nog even stil bij de cijfers over de Amerikaanse werkgelegenheid voor de maand augustus die vorige week vrijdag werden bekendgemaakt. Vorige maand kwamen er zoals eerder gemeld maar 142.000 nieuwe banen bij, in plaats van de 240.000 was op was gerekend.

De grootste tegenvaller was de evolutie van de arbeidsmarkt in sectoren als retail, leisure en hospitality, dus met andere woorden in de dienstensector. Volgens Gijsels is het daarom perfect mogelijk dat de cijfers voor de maand september een heel ander beeld te zien zullen geven.

Philippe Gijsels van BNP Paribas Asset Management stond nog even stil bij de cijfers over de Amerikaanse werkgelegenheid voor de maand augustus die vorige week vrijdag werden bekendgemaakt. Vorige maand kwamen er zoals eerder gemeld maar 142.000 nieuwe banen bij, in plaats van de 240.000 was op was gerekend. De grootste tegenvaller was de evolutie van de arbeidsmarkt in sectoren als retail, leisure en hospitality, dus met andere woorden in de dienstensector. Volgens Gijsels is het daarom perfect mogelijk dat de cijfers voor de maand september een heel ander beeld te zien zullen geven.