Hoe hoger de risicopremie, hoe groter volgens professor Stefan Duchateau de opgelegde veiligheidsbuffer die aan aandelenkoersen moet worden opgelegd, hoe lager de waardering van aandelen dan ook wordt gedreven. In het omgekeerde geval, bij afnemende risicopremies, zullen aandelenkoersen hogere niveaus kunnen gaan opzoeken.

Een dergelijke evolutie wordt vooral gedreven door de risicoaversie van het beleggerspeloton en staat vooral in functie van de verwachte conjunctuur en de af- of toenemende vrees voor neerwaartse schokken. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Hoe hoger de risicopremie, hoe groter volgens professor Stefan Duchateau de opgelegde veiligheidsbuffer die aan aandelenkoersen moet worden opgelegd, hoe lager de waardering van aandelen dan ook wordt gedreven. In het omgekeerde geval, bij afnemende risicopremies, zullen aandelenkoersen hogere niveaus kunnen gaan opzoeken. Een dergelijke evolutie wordt vooral gedreven door de risicoaversie van het beleggerspeloton en staat vooral in functie van de verwachte conjunctuur en de af- of toenemende vrees voor neerwaartse schokken. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.