Het vooruitzicht op hogere Amerikaanse rentevoeten zet volgens professor Stefan Duchateau traditioneel de Aziatische munten immers sterk onder druk en verplicht deze landen tot het optrekken van hun beleidsrente. Het gevolg laat zich gemakkelijk raden.

Hogere rente veroorzaakt immers lagere economische groei.

Hierdoor ontstaan gaten in de begroting en de lopende rekening waardoor de munten verder onderuit schuiven en de beleidsrente opnieuw hoger moet.

Een neerwaartse spiraal die vanzelfsprekend de aandelenbeurzen met zich mee naar beneden sleept en zeer moeilijk kan worden afgestopt. Tenzij de oorzaak van het probleem wordt weggenomen en laat dat nu precies de vroegere opwaarts gerichte renteverwachtingen in de VS zijn. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Het vooruitzicht op hogere Amerikaanse rentevoeten zet volgens professor Stefan Duchateau traditioneel de Aziatische munten immers sterk onder druk en verplicht deze landen tot het optrekken van hun beleidsrente. Het gevolg laat zich gemakkelijk raden. Hogere rente veroorzaakt immers lagere economische groei. Hierdoor ontstaan gaten in de begroting en de lopende rekening waardoor de munten verder onderuit schuiven en de beleidsrente opnieuw hoger moet. Een neerwaartse spiraal die vanzelfsprekend de aandelenbeurzen met zich mee naar beneden sleept en zeer moeilijk kan worden afgestopt. Tenzij de oorzaak van het probleem wordt weggenomen en laat dat nu precies de vroegere opwaarts gerichte renteverwachtingen in de VS zijn. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.