Op economisch vlak belooft 2014 volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas beter te worden dan 2013. Dat hebben we vooral te danken aan de ontwikkelde landen. Ook dit jaar zal de zoektocht naar besparingen en nieuwe inkomsten om de schuldenberg onder controle te houden, verder gaan.

Maar de inspanningen zullen over het algemeen kleiner zijn dan de voorgaande jaren en bijgevolg minder wegen op de groei. In Amerika alleen al zal de lagere negatieve fiscale druk de groei van het BNP met 0,5% verhogen. In normale omstandigheden moet dit scenario Wall Street opnieuw vleugels geven.

Op economisch vlak belooft 2014 volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas beter te worden dan 2013. Dat hebben we vooral te danken aan de ontwikkelde landen. Ook dit jaar zal de zoektocht naar besparingen en nieuwe inkomsten om de schuldenberg onder controle te houden, verder gaan. Maar de inspanningen zullen over het algemeen kleiner zijn dan de voorgaande jaren en bijgevolg minder wegen op de groei. In Amerika alleen al zal de lagere negatieve fiscale druk de groei van het BNP met 0,5% verhogen. In normale omstandigheden moet dit scenario Wall Street opnieuw vleugels geven.