De algemene houding op de beurs is echter afwachtend, wat natuurlijk te maken heeft met de meeting van de Amerikaanse centrale bank die vandaag begint. Het FOMC staat voor een belangrijke beslissing, het moet namelijk beslissen of het al dan niet tijd is om met taperen te beginnen.

Het terugschroeven van de ondersteuningsmaatregelen zal zeer voorzichtig moeten gebeuren om de financiële markten niet uit het evenwicht te brengen. Mogelijk zal de FED besluiten om het taperen nog even uit te stellen in afwachting dat er meer duidelijkheid is over de economische situatie.

De algemene houding op de beurs is echter afwachtend, wat natuurlijk te maken heeft met de meeting van de Amerikaanse centrale bank die vandaag begint. Het FOMC staat voor een belangrijke beslissing, het moet namelijk beslissen of het al dan niet tijd is om met taperen te beginnen. Het terugschroeven van de ondersteuningsmaatregelen zal zeer voorzichtig moeten gebeuren om de financiële markten niet uit het evenwicht te brengen. Mogelijk zal de FED besluiten om het taperen nog even uit te stellen in afwachting dat er meer duidelijkheid is over de economische situatie.