De goudprijs profiteert uiteraard van de oorlogsdreiging, de prijs voor een troy ounce goud is opgestegen tot bijna 1420 dollar. Technisch gesproken is er sprake van een koopsignaal, waardoor voor de goudprijs de weg richting het niveau van 1450 dollar wijdopen is komen te liggen.

Anderzijds is de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie teruggevallen tot 2,75%. De kans is groter geworden dat de FED eventuele taperingplannen zal uitstellen omdat de economie in de huidige omstandigheden nog niet sterk genoeg is om die te kunnen dragen.

De goudprijs profiteert uiteraard van de oorlogsdreiging, de prijs voor een troy ounce goud is opgestegen tot bijna 1420 dollar. Technisch gesproken is er sprake van een koopsignaal, waardoor voor de goudprijs de weg richting het niveau van 1450 dollar wijdopen is komen te liggen. Anderzijds is de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie teruggevallen tot 2,75%. De kans is groter geworden dat de FED eventuele taperingplannen zal uitstellen omdat de economie in de huidige omstandigheden nog niet sterk genoeg is om die te kunnen dragen.