De Standard & Poor's/Case-Shiller prijsindex is in februari voor het eerst in drie maanden opnieuw gestegen. De index gaf een stijging met 0,60% te zien, maar anderzijds daalden de vastgoedprijzen in 11 van de 20 grootste Amerikaanse steden.

De stijging was anderzijds toch kleiner dan verwacht, want de analisten hadden gerekend op een stijging met 1,20%.

Het is echter nog te vroeg om te stellen dat de Amerikaanse vastgoedmarkt al een bodem heeft bereikt. Volgens David Spitzer van S&P 500 mogen we eerst een nieuwe dalingsfase verwachten alvorens er sprake is van herstel.

De Standard & Poor's/Case-Shiller prijsindex is in februari voor het eerst in drie maanden opnieuw gestegen. De index gaf een stijging met 0,60% te zien, maar anderzijds daalden de vastgoedprijzen in 11 van de 20 grootste Amerikaanse steden. De stijging was anderzijds toch kleiner dan verwacht, want de analisten hadden gerekend op een stijging met 1,20%. Het is echter nog te vroeg om te stellen dat de Amerikaanse vastgoedmarkt al een bodem heeft bereikt. Volgens David Spitzer van S&P 500 mogen we eerst een nieuwe dalingsfase verwachten alvorens er sprake is van herstel.