Daardoor zouden de beleggers hun vertrouwen in de VS-economie kunnen verliezen.

De Amerikaanse consumentenprijzen zijn in oktober sterker dan verwacht gestegen, hoofdzakelijk onder invloed van de hogere prijzen voor olieproducten en van de grootste stijging van de prijzen voor nieuwe wagens in 28 jaar.

Het Labor Department maakte bekend dat de consumentenprijzen in oktober met 0,30% zijn gestegen, waar de analisten maar op een stijging met 0,20% gerekend hadden.

De kerninflatie, dus exclusief voedings- en energieprijzen, steeg met 0,20%, tegenover een verwachte stijging met 0,10%. Op jaarbasis is de inflatie echter nog steeds met 0,20% gedaald.

Daardoor zouden de beleggers hun vertrouwen in de VS-economie kunnen verliezen. De Amerikaanse consumentenprijzen zijn in oktober sterker dan verwacht gestegen, hoofdzakelijk onder invloed van de hogere prijzen voor olieproducten en van de grootste stijging van de prijzen voor nieuwe wagens in 28 jaar. Het Labor Department maakte bekend dat de consumentenprijzen in oktober met 0,30% zijn gestegen, waar de analisten maar op een stijging met 0,20% gerekend hadden. De kerninflatie, dus exclusief voedings- en energieprijzen, steeg met 0,20%, tegenover een verwachte stijging met 0,10%. Op jaarbasis is de inflatie echter nog steeds met 0,20% gedaald.