Sommige beleggers vinden het raadzaam om na de sterke stijging van gisteren een deel van de winsten naar de zijlijn te brengen. Bovendien verzwakt de koers van de dollar op de valutamarkten.

In de Verenigde Staten gaat vanzelfsprekend alle aandacht uit naar de publicatie van de werkloosheidscijfers voor de maand december. Die worden volgende vrijdag gepubliceerd.

De november-cijfers vielen mee, er gingen veel minder jobs verloren dan algemeen was gedacht. Dat wettigt de hoop dat ook de december-cijfers gaan meevallen. Sommige analisten hopen zelfs op banencreatie in de laatste maand van 2009.

Sommige beleggers vinden het raadzaam om na de sterke stijging van gisteren een deel van de winsten naar de zijlijn te brengen. Bovendien verzwakt de koers van de dollar op de valutamarkten. In de Verenigde Staten gaat vanzelfsprekend alle aandacht uit naar de publicatie van de werkloosheidscijfers voor de maand december. Die worden volgende vrijdag gepubliceerd. De november-cijfers vielen mee, er gingen veel minder jobs verloren dan algemeen was gedacht. Dat wettigt de hoop dat ook de december-cijfers gaan meevallen. Sommige analisten hopen zelfs op banencreatie in de laatste maand van 2009.