Met name in de groeilanden moesten sommige valuta's fors terrein prijsgeven als gevolg van het wegvloeien van het buitenlands geld.

De Indonesische bank heeft al gereageerd door de rente te verhoging, in een poging de koersdaling van de rupiah af te remmen.

Alicia Garcia-Herrero, chief economist bij BBVA, sluit niet uit dat andere landen dit voorbeeld gaan volgen, tenzij de situatie natuurlijk zou wijzigen.

Maar Garcia-Herrero wijst er op dat een aantal andere landen een depreciatie van hun munt niet ongenegen zijn, vanwege de verbeterde exportpositie.

Onder andere Thailand en de Filippijnen, wiens munten nogal geliefd waren bij speculatief ingestelde beleggers, hebben weinig moeite om een verlaging van hun muntkoers te slikken.

Met name in de groeilanden moesten sommige valuta's fors terrein prijsgeven als gevolg van het wegvloeien van het buitenlands geld. De Indonesische bank heeft al gereageerd door de rente te verhoging, in een poging de koersdaling van de rupiah af te remmen. Alicia Garcia-Herrero, chief economist bij BBVA, sluit niet uit dat andere landen dit voorbeeld gaan volgen, tenzij de situatie natuurlijk zou wijzigen. Maar Garcia-Herrero wijst er op dat een aantal andere landen een depreciatie van hun munt niet ongenegen zijn, vanwege de verbeterde exportpositie. Onder andere Thailand en de Filippijnen, wiens munten nogal geliefd waren bij speculatief ingestelde beleggers, hebben weinig moeite om een verlaging van hun muntkoers te slikken.