De sterke landen zouden moetn afscheid nemen van de zwakke landen, meer bepaald van Griekenland, Portugal, Ierland, Spanje en Italië.

Uiteindelijk zou een eurozone overblijven met een harde kern. Alleen een dergelijke monetaire unie zou werkzaam zijn.

Een vriendelijke exitstrategie is in ieders belang

Hoe moet die uitstap gebeuren? Volgens Roubini is het in ieders belang dat dit op een vriendelijke en hanteerbare manier moet gebeuren, hoewel hij meteen ook toegeeft dat een dergelijke scheiding zonder meer een 'harde' operatie gaat worden die niet zonder kleerscheuren zal gebeuren.

Roubini wordt in zijn mening gesteund door Nick Dewhirst, directeur van wealth management firm Integral Asset Management, die onderlijnt dat de Griekse verkiezingen van 17 juni uiteindelijk niets hebben opgelost, de democratische partijen gaan niet in staat zijn om een sterk bewind te voeren.

De sterke landen zouden moetn afscheid nemen van de zwakke landen, meer bepaald van Griekenland, Portugal, Ierland, Spanje en Italië. Uiteindelijk zou een eurozone overblijven met een harde kern. Alleen een dergelijke monetaire unie zou werkzaam zijn. Een vriendelijke exitstrategie is in ieders belang Hoe moet die uitstap gebeuren? Volgens Roubini is het in ieders belang dat dit op een vriendelijke en hanteerbare manier moet gebeuren, hoewel hij meteen ook toegeeft dat een dergelijke scheiding zonder meer een 'harde' operatie gaat worden die niet zonder kleerscheuren zal gebeuren. Roubini wordt in zijn mening gesteund door Nick Dewhirst, directeur van wealth management firm Integral Asset Management, die onderlijnt dat de Griekse verkiezingen van 17 juni uiteindelijk niets hebben opgelost, de democratische partijen gaan niet in staat zijn om een sterk bewind te voeren.