Niet verwonderlijk bleven de kleinhandelsverkopen het sterkst in kernlanden als Finland, Oostenrijk en Duitsland. Ze waren anderzijds het zwakst in de probleemlanden Ierland en Portugal, maar bovendien ook nog in Frankrijk. Dat betekent dat onze zuiderburen een moeilijk 2013 tegemoet mogen zien.

Volgens Barclays liggen de risico's voor de Europese economie duidelijk aan de onderkant. Er wordt voor dit jaar al op een terugval van het BBP met 1% gerekend, maar dat percentage zou toch nog wel eens hoger dan verwacht kunnen uitvallen. 2013 belooft economisch geen goed jaar te worden voor Europa.

Niet verwonderlijk bleven de kleinhandelsverkopen het sterkst in kernlanden als Finland, Oostenrijk en Duitsland. Ze waren anderzijds het zwakst in de probleemlanden Ierland en Portugal, maar bovendien ook nog in Frankrijk. Dat betekent dat onze zuiderburen een moeilijk 2013 tegemoet mogen zien. Volgens Barclays liggen de risico's voor de Europese economie duidelijk aan de onderkant. Er wordt voor dit jaar al op een terugval van het BBP met 1% gerekend, maar dat percentage zou toch nog wel eens hoger dan verwacht kunnen uitvallen. 2013 belooft economisch geen goed jaar te worden voor Europa.