Veel meer dan de technische analyse geeft de evolutie van de rente op 10 jaar in de Verenigde Staten momenteel een vooruitblik op de evolutie van de beurskoersen. Wanneer die 10-jarige Amerikaanse rente terugvalt onder het niveau van 2,60% zou dit betekenen dat er meer onheil op komst is voor de groeimarkten.

De uitleg hiervoor is heel eenvoudig. De beleggers gaan in de huidige omstandigheden op zoek naar meer veiligheid en denken die te vinden bij de Amerikaanse staatsobligaties. Een tweede verkoopgolf in de groeilanden wordt namelijk niet bij voorbaat uitgesloten wanneer de FED haar huidige monetaire politiek blijft voeren.

Veel meer dan de technische analyse geeft de evolutie van de rente op 10 jaar in de Verenigde Staten momenteel een vooruitblik op de evolutie van de beurskoersen. Wanneer die 10-jarige Amerikaanse rente terugvalt onder het niveau van 2,60% zou dit betekenen dat er meer onheil op komst is voor de groeimarkten. De uitleg hiervoor is heel eenvoudig. De beleggers gaan in de huidige omstandigheden op zoek naar meer veiligheid en denken die te vinden bij de Amerikaanse staatsobligaties. Een tweede verkoopgolf in de groeilanden wordt namelijk niet bij voorbaat uitgesloten wanneer de FED haar huidige monetaire politiek blijft voeren.