Bedoeling is uiteraard om de inflatie te bestrijden, maar een verhoging van de rente kan één vervelend neveneffect hebben. De zwakke Europese landen kunnen namelijk de dupe worden van een te snelle rentestijging.

De economie van landen als Spanje, Griekenland, Ierland en Portugal kan als gevolg van een rentestijging namelijk nog verder kunnen verzwakken.

Bij Foreign Exchange Analytics is strateeg David Gilmore van mening dat een rentestijging op maat van Duitsland zou zijn gesneden.

De Duitse economie kan een rentestijging namelijk makkelijk verdragen, in andere landen is dat in veel mindere mate het geval. Volgens Gilmore kan de koers van de euro als gevolg van de rentestijging oplopen tot 1,50 dollar.

Bedoeling is uiteraard om de inflatie te bestrijden, maar een verhoging van de rente kan één vervelend neveneffect hebben. De zwakke Europese landen kunnen namelijk de dupe worden van een te snelle rentestijging. De economie van landen als Spanje, Griekenland, Ierland en Portugal kan als gevolg van een rentestijging namelijk nog verder kunnen verzwakken. Bij Foreign Exchange Analytics is strateeg David Gilmore van mening dat een rentestijging op maat van Duitsland zou zijn gesneden. De Duitse economie kan een rentestijging namelijk makkelijk verdragen, in andere landen is dat in veel mindere mate het geval. Volgens Gilmore kan de koers van de euro als gevolg van de rentestijging oplopen tot 1,50 dollar.