Over een periode van twee jaar zou de stijging van de beurskoersen daarmee de sterkste in twee jaar zijn. De winstgroei zou anderzijds een gevolg van de zwakke euro.

Volgens Nick Nelson van UBS AG en Peter Oppenheimer van Goldman Sachs in Londen zal de koersdaling van de euro met 15% de bedrijfsresultaten over 2010 gemiddeld met 25% doen stijgen.

Beide analisten raden nog aan om Europese aandelen te kopen, aangezien de kracht van het globale economische herstel sterker zal zijn dan de onzekerheid over de begrotingscrisis in Europa.

Volgens Nelson en Oppenheimer zitten de begrotingsproblemen al grotendeels verrekend in de koersen. De besparingsmaatregelen in verschillende Europese landen gaan niet volstaan om de groei af te remmen.

De winsten van de Stoxx 600 bedrijven kunnen dit jaar met 70% stijgen en dat zou de sterkste stijging zijn sinds de toename met 82% in 2004.

Over een periode van twee jaar zou de stijging van de beurskoersen daarmee de sterkste in twee jaar zijn. De winstgroei zou anderzijds een gevolg van de zwakke euro. Volgens Nick Nelson van UBS AG en Peter Oppenheimer van Goldman Sachs in Londen zal de koersdaling van de euro met 15% de bedrijfsresultaten over 2010 gemiddeld met 25% doen stijgen. Beide analisten raden nog aan om Europese aandelen te kopen, aangezien de kracht van het globale economische herstel sterker zal zijn dan de onzekerheid over de begrotingscrisis in Europa. Volgens Nelson en Oppenheimer zitten de begrotingsproblemen al grotendeels verrekend in de koersen. De besparingsmaatregelen in verschillende Europese landen gaan niet volstaan om de groei af te remmen. De winsten van de Stoxx 600 bedrijven kunnen dit jaar met 70% stijgen en dat zou de sterkste stijging zijn sinds de toename met 82% in 2004.