Weliswaar kwam het operationele resultaat uit boven de gemiddelde analistenverwachting, maar de omzet uit industriële activiteiten liep behoorlijk terug ten opzichte van een jaar eerder.

Daarnaast waren er positieve resultaten van SABMiller (bierbrouwer) en Tiffany & Co (detaillist van juwelen).

Van het macrofront kwamen overwegend positieve cijfers.

Het Amerikaanse Bruto Binnenlands Product blijkt in het eerste kwartaal met 2,4% (op jaarbasis ten opzichte van het voorgaande kwartaal) iets minder te zijn gegroeid dan eerder gepubliceerd (2,5%), maar de samenstelling was juist iets beter van kwaliteit.

Overigens wordt er op de aandelenmarkten momenteel juist positief gereageerd op wat minder sterke macro-economische cijfers omdat daardoor de kans wat groter is dat centrale banken hun ruime monetaire beleid langer zullen volhouden.

Dat was ook te zien bij de presentatie van de halfjaarlijkse Economic Outlook van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).

Daarin werd voor de Verenigde Staten een zwakke economische groei geschetst in 2013 en voor Europa een voortgaande recessie. Voor 2014 ziet het plaatje er overigens iets beter uit, met een groei van bijna 3% in de VS en van 1,1% in Europa.

Weliswaar kwam het operationele resultaat uit boven de gemiddelde analistenverwachting, maar de omzet uit industriële activiteiten liep behoorlijk terug ten opzichte van een jaar eerder. Daarnaast waren er positieve resultaten van SABMiller (bierbrouwer) en Tiffany & Co (detaillist van juwelen). Van het macrofront kwamen overwegend positieve cijfers. Het Amerikaanse Bruto Binnenlands Product blijkt in het eerste kwartaal met 2,4% (op jaarbasis ten opzichte van het voorgaande kwartaal) iets minder te zijn gegroeid dan eerder gepubliceerd (2,5%), maar de samenstelling was juist iets beter van kwaliteit. Overigens wordt er op de aandelenmarkten momenteel juist positief gereageerd op wat minder sterke macro-economische cijfers omdat daardoor de kans wat groter is dat centrale banken hun ruime monetaire beleid langer zullen volhouden. Dat was ook te zien bij de presentatie van de halfjaarlijkse Economic Outlook van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Daarin werd voor de Verenigde Staten een zwakke economische groei geschetst in 2013 en voor Europa een voortgaande recessie. Voor 2014 ziet het plaatje er overigens iets beter uit, met een groei van bijna 3% in de VS en van 1,1% in Europa.