Mizuho Trust & Banking Co is van mening dat de dollar verder kan verzwakken tegenover de yen, waarbij het effect vergelijkbaar is met het herstel van de euro na de begrotingscrisis.

De zwakke dollar kan namelijk de Amerikaanse bedrijfsresultaten in positieve zin beïnvloeden, zo meent senior strategist Masahide Tanaka van de Japanse op één na grootste bank.

Tanaka verwacht dat de Amerikaanse economische vooruitzichten tegen het einde van dit jaar opnieuw kunnen gaan verbeteren, op voorwaarde uiteraard dat de dollar zwak blijft.

Mizuho Trust & Banking Co is van mening dat de dollar verder kan verzwakken tegenover de yen, waarbij het effect vergelijkbaar is met het herstel van de euro na de begrotingscrisis. De zwakke dollar kan namelijk de Amerikaanse bedrijfsresultaten in positieve zin beïnvloeden, zo meent senior strategist Masahide Tanaka van de Japanse op één na grootste bank. Tanaka verwacht dat de Amerikaanse economische vooruitzichten tegen het einde van dit jaar opnieuw kunnen gaan verbeteren, op voorwaarde uiteraard dat de dollar zwak blijft.